lørdag 15. august 2015

Geocaching langs Lårdalstigen

 Gamlemor-bæææ har lagt ut ca 20 geocacher langs stien. Skal en finne alle disse bør en ha ekstra lang tid på seg. noen har antyda 10 timer - men en trenger jo ikke finne alle.
Her er innlegg fra to som tok turen i august 2015, og etterpå fra tur i august 2016


Log: Felleslogg for cachene som ble funnet på turen Lårdalsstigen og i Lårdal mens vi ventet på skyss tilbake til Dalen.
"Dette er en tur som har stått høyt på ønskelista vår en stund. Da passet det greit at vi fikk noen dager uten unger så vi kunne ta ut på dette eventyret med kombinert fjellturtur og caching.
Vekkerklokka var på frivillig på første feriedag (det skjer ikke ofte) og vi tok avgårde fra hytta vår i Sirdalen grytidlig om morgenen. Plukket med oss et par nye cacher på veien før vi ankom Dalen. Været var perfekt for en slik tur med ca 19 grader, delvis skyet og nesten vindstille. Kl 10:00 var vi klare til start på parkeringen på Dalensiden.

Turen begynte med passe stigning og små avbrekk der vi fant cacher. Vi plukket med oss de fleste, men et par fant vi ikke, og en gikk vi forbi siden vi hadde en båt å nå. Vi visste jo ikke hvor lang tid turen ville ta, men kan i ettertid si at vi hadde hatt mer enn nok tid til å lete etter denne også.

Om selve turen vet jeg ikke om jeg har nok superlativer i vokabularet mitt. Naturen var vill og vakker og utsikten ubeskrivelig flott. Så mange fasinerende treformasjoner på turen og båter av mange slag nede på fjorden under oss. Det var mange utsiktspunkt langs stien og kjekkt med små tavler med informasjon og sagn fra eldre tider. Etter ca to tredjedeler av turen hadde vi ikke brukt mer enn ca halvparten av tiden så vi vurderte å ta en avstikker og litt ekstra cacher. Heldigvis valgte vi å gå videre, og siste del av turen ble absolutt den tøffeste. Her gikk det først veldig bratt ned, ned og ned... og så like bratt oppover igjen. Her fikk vi opparbeidet god puls, og det føltes som omtrent en million fluer svirret rundt hodene våre. God følelse når en endelig var kommet til tops her. På dette strekket var jeg glad jeg hadde tatt med stavene og fikk avlastet knær og hofter litt. Så gikk det nedover igjen, men ikke fullt så bratt før vi var nede på asfaltert vei og gikk det siste strekket mot kaien i Lårdal i strålende sol.

Når vi ankom kaien hadde vi ennå bortimot en time igjen før båten kom og vi fikk plukket med oss ennå noen cacher, slappet litt av i solen og spiste resten av niste og drikke. Henrik Ibsen var et flott skue der den kom innover mot kaien i Lårdal. Det var en god gjeng som skulle være med og vi ble sittende å se oppover mot de fjellene vi nettop hadde gått på. Perfekt avslutning på en flott tur. 

Stor takk til Gamlemor-bæææ som gjorde oss oppmerksomme på denne turen og gav mye flott informasjon om turen i cachebeskrivelsene. Legger igjen favorittpoeng på Lårdalstigen – Tøffare enn Besseggen? og Kapteinsrenna. Disse får gjelde for hele turen.

Som en siste kuriositet kan jeg nevne at en lokal mann fortalte oss at Therese Johaug og Charlotte Kalla hadde brukt ca 2,5 timer på turen. Spreke jenter... :-D Vi brukte 6 timer, og da plukket vi med oss ca 30 cacher.

Vi overnattet på Dalen Bed&Breakfast. Flott plass, hyggelig personale og behjelpelig med båtbestilling og lokalhistorie. Kan absolutt anbefales.
"


  • Dato: 08/23/2016         Startet fra Skien 05.30. 
  • Parkerte bilen i Lårdal og tok taxi til  den første cachen. Var startklare 8.30.
    Dette ble en spektakulær tur i et fantastisk høstvær, ikke sky på himmelen og helt vindstille.
    Passerte fantastiske utkikkspunkter med et majestetisk utsikt utover Bandak som lå som et speil lang der nede. Nedover og oppover , svetten rant, cache etter cache ble greit funnet og logget.
    Da vi kom til Heddebu snakket vi med en kar som holdt på å tjære en veggen på hytta og vi skrev oss selvfølgelig inn i hytteboka.
Vi hadde hørt at veien videre til Øvre Holte cachen var krevende, og det stemte.
Flere hunde høydemeter nedover i tildels meget bratt terreng, og vi viste at vi måtte opp igjen minst like mye. Opp igjen var kanskje enda brattere og ganske krevende, noen ganger fikk støvlene så vidt feste. Men vi kom opp ganske andpustne og slitne.
Lettelsen var stor da vi endelig kom fram til bilen etter å ha avsluttet turen med en ny bratt nedstigning.
Takk til Co for turen og takk til et hyggelig turfølge. Legger igjen et par blå sløyfer
TFTC

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar